Bach Blomsterremedier

Bach Blomsterremedier

En integreret del af den Holistiske Vejledning

Der kommer tider, hvor livet føles tungt. Hvor alt det, du plejer at kunne klare, pludselig synes uoverkommeligt. Måske kender du følelsen af uro, der får hjertet til at banke hurtigere, uden du helt ved hvorfor. Sorgen, der sidder som en knude i maven og gør selv de nemmeste ting svære. Eller vreden, som ulmer under overfladen og får dig til at eksplodere uden varsel. Ensomheden, der får verden til at føles så fjern.

 

“Olive” genopretter energien, når fysisk og mental udmattelse gør det svært at tage det næste skridt frem.
Den giver dig mulighed for at finde ind til din styrke igen – stille og roligt.

 

Bachs blomsterremedier blev skabt i 1930’erne af Dr. Edward Bach, en læge og forsker, der havde en dyb forståelse af, hvordan vores følelser påvirker vores helbred. Dr. Bach indså, at mange af vores fysiske symptomer har rod i det, vi bærer i vores psyke. Hans vision var enkel, men kraftfuld: at vi kan finde heling ved at bringe vores følelser i balance. Ikke ved at ignorere eller undertrykke dem, men ved at møde dem med omsorg og opmærksomhed.
Bach’s remedier er baseret på 38 forskellige blomster, som hver især er udvalgt for deres evne til at harmonisere bestemte følelsesmæssige tilstande. Remedierne arbejder blidt ved at støtte os i at være med vores følelser – ikke ved at ændre dem, men ved at skabe plads til, at vi kan forstå og favne dem.

 

“Clematis” bringer dig tilbage til nuet, når du føler dig distanceret fra virkeligheden og fanget i dagdrømmeri.
Den hjælper dig til at være til stede i øjeblikket, så du kan møde verden med klarhed og fokus.

 

Det mest fantastiske ved Bach’s remedier er, at det ikke handler om at ændre os, men om at støtte os i at være, præcis som vi er. Når vi tillader os selv at mærke vores følelser, uanset hvor tunge eller urolige de måtte være, begynder vi at se, at de blot er en del af os og vores historie. Blomsterremedierne giver os modet til at lytte til disse følelser og forstå dem, så vi kan vokse med dem – i stedet for at kæmpe imod dem.

“Mimulus” hjælper dig med at møde din frygt, især når den er klart defineret, men alligevel hæmmende.
Den minder dig om, at du har styrken til at stå ved det, der skræmmer dig, og at du ikke behøver at løbe væk fra det.

 

Med Bach’s blomsterterapi åbner du døren til en dybere forståelse af dig selv. Ikke blot som en person, der søger lindring, men som en, der er i stand til at finde ind til sin egen indre styrke og balance. Blomsterne guider dig – ikke som en løsning, men som en støtte til at navigere de følelser, der ellers kan føles som forhindringer.

 

“Star of Bethlehem” favner dig, når du står midt i følelsesmæssige chok. Det hjælper dig til at hele de dybe sår, som livet kan efterlade. Det blide favntag, som får dig til at føle, at der er plads til at være med sorgen.

 

Bachs filosofi handler ikke om at fjerne det, der er svært, men om at skabe plads til at være med det – at give os selv lov til at føle, og dermed også lov til at hele.